Aspergesoep met ei en basilicum

Nodig:

  • 500 gr witte asperges
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • wat verse basilicum, fijngesneden
  • 20 gr (room)boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout

Schil de asperges (schillen niet weggooien) en verwijder het onderste stukje. Doe in een pan de asperges + de schillen + de afgesneden stukjes + 2 groentebouillontabletten + 1 liter water. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Haal de asperges eruit en laat de rest nog een uurtjes zachtjes pruttelen. Snijd de asperges in stukjes. Zeef de bouillon; heb je minder dan 750 ml  bouillon over, vul dit dan aan met water (of met witte wijn). Fruit in een pan de stukjes ui in de boter en voeg de bloem toe. Goed roeren en dan de bouillon toevoegen en de aspergestukjes (houd nog een paar aspergestukjes achter). Soep even aan de kook brengen en daarna pureren.  Voeg basilicum en stukjes ei toe en eventueel nog wat stukjes asperge. Breng op smaak met peper en zout.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!