Courgettesalade met ansjovisdressing

Nodig:

  • 1 courgette
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • peper
  • naar wens wat rucola als garnering
  • naar wens wat Parmezaanse kaas

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de courgette in lange, dunne linten met een kaasschaaf. Snijd 3-4 ansjovisfilets zeer fijn, voeg citroensap, wat olie van de ansjovis en wat peper toe. Roer goed door. Schep de courgette in een schaal en vermeng met de dressing. Garneer met pijnboompitten (en rucola en/of kaas). Laat een uurtje intrekken voor dat je de salade serveert.

Print Friendly

Beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!