Courgettesoep met kidneybonen en geitenkaas

Voorgerecht, 4-6 personen, vegetarisch
Nodig:

  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 aardappel, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blik rode kidneybonen, 400 gr
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • een paar takjes verse dille (of andere kruiden)
  • 3 groentebouillontabletten
  • scheutje (olijf)olie
  • staafmixer

Verwarm in een soeppan de olie en voeg courgette, aardappel, ui en knoflook toe. Even roerbakken. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel af met koud water. Voeg kidneybonen bij de groente en voeg 1,5 liter water en de groentebouillontabletten toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg aan het eind van de kooktijd de helft van de geitenkaas toe. Pureer de soep licht met een staafmixer. Naar smaak nog wat peper toevoegen. Verkruimel de overige gebleven geitenkaas. Doe de soep in kommen en schep nog wat geitenkaas + wat dille in de soep. Direct serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!