Pizza uit de Elzas, als lunch- of hoofdgerecht, vegetarisch. Ook lekker bij de borrel.
Nodig:
- 300 gr tarwebloem
- 1 zakje gist
- 200 ml lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 bakje vegetarische spekjes (De vegetarische slager)
- 2 uien, in ringen
- 75 ml crème fraiche
- peper
- eventueel voor de garnering wat rucola
Meng bloem en gist en voeg water en zout toe. Kneed het deeg met de handen totdat er een compacte bal ontstaat. Laat onder plastic folie een uurtje rijzen, op een zo warm mogelijke plek.
Rol het deeg uit tot een dunne plak met een deegroller en leg op bakpaper. Besmeer het deeg met de crème fraiche, leg hierop de spekjes en de uien en bestrooi met versgemalen peper. Bak de Flammkuchen in een voorverwarmde oven op 225 gr gedurende 15 minuten. Garneer met wat rucola.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties