Gepocheerde peer met ricottamousse

Nodig (4 desserts):

  • 2 rijpe handperen
  • 200 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr ricotta
  • 250 ml witte wijn
  • handjevol walnoten
  • 4 theelepels honing

Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes peer in een steelpan, voeg de witte wijn en 2 eetlepels suiker toe en laat de peren 10 minuten zachtjes pruttelen. Klop ondertussen de slagroom op met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker. Roer daarna de ricotta erdoor. Schep de peren uit de pan en laat afkoelen. Kook het vocht nog even goed door zodat het wat indikt. Laat ook dit afkoelen. Schep in de glazen de stukjes peer en giet daar wat kookvocht over. Daarop het slagroommengsel, de walnoten en wat honing. Zet de glazen minimaal een uur afgedekt in de koelkast.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!