Geroosterde tomatensoep met tortellini

Maaltijdsoep, voor 3-4 pers.

Nodig:

  • 750 gr smaaktomaten
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook, ongepeld
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 2 groentebouillontabletten
  • 80 gr tortellini (met kaas gevuld; bijv. van Grand Italia)
  • flinke theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eventueel wat verse basilicum

Snijd de tomaten en uien in parten en leg deze op een bakplaat. Voeg een teen knoflook toe (ongepeld). Bestrooi met Italiaanse kruiden, suiker en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 170 gr gedurende 45 minuten. Verwijder na het roosteren de knoflookteen en leg even apart. Doe het tomatenmengsel in een soeppan.

Maak groentebouillon van 1 liter water en 2 groentebouillontabletten en voeg toe aan het tomatenmengsel. Knijp het geroosterde teentje knoflook uit en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna de tortellini toe, breng de soep aan de kook en laat de soep pruttelen totdat de tortellini gaar is (zie de aanwijzingen op de verpakking van de tortellini). Garneer met verse basilicum.

Heb je toevallig een paprika over? Rooster mee met de tomaten en voeg toe aan de soep.

 

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!