Groente spaghetti met zalm en avocado

Hoofdgerecht voor 2 personen. Voor dit gerecht heb je een spiraalsnijder (spirelli) nodig.

Nodig:

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • eventueel een rood pepertje, in kleine stukjes (met een paar pitjes voor wat extra pit)
  • 100 ml. creme fraiche
  • scheutje limoensap
  • eventueel een scheutje witte wijn
  • eetlepel Italiaanse groene kruiden
  • 2 eetrijpe avocado’s, in stukjes
  • snufje chilipoeder
  • 100 gr gerookte zalm, in reepjes
  • wat geraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje olie, peper en zout

Snijd courgette en wortel in lange slierten met de spiraalsnijder. Verwarm in een wok wat olie en bak hierin kort knoflook, wortel, pepertje en courgette. Meng in een kom de avocado (wat fijn geprakt), creme fraiche, limoensap, witte wijn, chilipoeder, groene kruiden en peper en zout.

Roer net voor het serveren het avocadomengsel door de warme groente. Schep daarop de zalm en de geraspte kaas.  Direct serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!