Groenteschotel met kikkererwten, bloemkool en wortel

Hoofdgerecht, vegetarisch, 3-4 pers.
Nodig:

  • 2-3 uien, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 1 kleine bloemkool, in stukjes
  • 1 blik kikkererwten, 400 gr, uitgelekt
  • 1 zoete aardappel, in stukjes
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 200 gr quinoa of couscous
  • 1 grote ovenschaal, incl deksel
  • eventueel 10 cherrytomaatjes en een paar takjes verse koriander

Serveer er eventueel een yoghurtsaus bij van 200 ml yoghurt vermengd met 1 eetlepel mosterd, 1 teen knoflook en wat verse koriander (is niet veganistisch).

Verwarm de oven voor op 175 gr – 200 gr. Meng de 6 theelepels kruiden. Doe aardappel, kikkererwten, winterwortel, bloemkool, ui, knoflook + abrikozen in een ovenschaal en meng hierdoor de gemengde kruiden. Voeg 250 ml water toe en zet de schaal met deksel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Halverwege een keer goed doorroeren. Kook de couscous of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Voeg na 45 minuten de couscous/quinoa, gehalveerde cherrytomaatjes en de korianderblaadjes toe en zet nog 10 minuten in de oven. Maak ondertussen eventueel de yoghurtsaus. Serveer direct en garneer met nog wat koriander.

Bron: variant op een recept van De Planteneter.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!