Twee gezonde dips: hummus en guacamole
Hummus:
- 300 gr kikkererwten (geweld en gekookt of uit blik/pot)
- 2 eetlepels tahin *)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 scheutje citroensap
- peper en zout
*) Tahin is sesampasta. Ik heb de tahin gekocht op de afdeling biologisch van Albert Heijn. Tahin kan je overigens ook zelf maken.
Meng kikkererwten met olijfolie, knoflook, tahin, komijnpoeder en citroensap en pureer dit met een staafmixer. Is de hummus nog wat te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe of een paar theelepeltjes water. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Guacamole:
- 2 avocado’s, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 1 sjalotje, in kleine stukjes
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 rood pepertje, zeer fijn gesneden, zaadjes verwijderd
- 1 tomaat, in kleine stukjes
Meng avocado, knoflook, sjalotje, limoensap en pepertje en prak of mix dit heel fijn. Voeg daarna de kleine stukjes tomaat toe en roer goed door. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties