Knolselderijsoep

Voorgerecht, vegetarisch, 6 pers.

Nodig:

  • 1 grote knolselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 1 (of meer) teentjes knoflook, fijngesneden
  • bosje (ong 20 gr) platte peterselie, fijngesneden
  • scheutje (olijf)olie
  • 3 groentebouillontabletten
  • 3 eetlepels mosterd
  • 100 gr smeerkaas, bijv Eru Balans 15+
  • eventueel wat peper
  • staafmixer

Doe de olie in een pan en roerbak hier even de knoflook, ui en aardappel. Voeg de knolselderij toe + de peterselie (maar houd wat achter voor de garnering), de groentebouillontabletten + 1,5 liter water en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken. Voeg tegen het eind van de kooktijd de smeerkaas en mosterd toe. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe. Garneer de soep met wat verse peterselie.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!