Nodig:
- 250 gr. gedroogde rode linzen, afgespoeld
- 1 ui, in kleine stukjes
- 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 theelepels kerriepoeder of curry madras kruiden
- 250-400 ml kokosmelk
- 3 groentebouillontabletten
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes
- verse munt
- (olijf)olie
Verhit wat olie in een soeppan en wok ui en knoflook gedurende een paar minuten. Voeg de kerrie kruiden toe en bak even mee. Schenk de kokosmelk en 1,5 liter water erbij en voeg de bouillontabletten, linzen en aardappelstukjes toe. Breng aan de kook en laat zachtje pruttelen gedurende 30 minuten. Pureer met een staafmixer. Eventueel wat peper en zout toevoegen. Roer er net voor het serveren wat verse munt door.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties