Vegetarisch hoofdgerecht
Nodig (4 pers.)
- 2 bananen
- wat citroensap en wat (olijf)olie
- 300 gr (Pandan) rijst
- 450 gr diepvries bladspinazie
- 60 gr walnoten, gehakt
- 1 groentebouillontablet
- 400 ml kokosmelk
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- eventueel ter garnering: rucola (en gekookt ei)
Bananenchips: snij de bananen in plakjes en besprenkel deze met wat citroensap. Leg de plakjes op bakpapier en zet de bananen gedurende anderhalf uur in de oven op 75 gr. Laat afkoelen en haal de plakjes dan voorzichtig van het bakpapier.
Kokosrijst: fuit de knoflook in wat olijfolie. Meng de groentebouillontablet met 250 ml kokend water en trek er een sterke bouillon van. Kook de rijst in de kokosmelk en bouillon gedurende 10 minuten totdat deze drooggekookt is, regelmatig roeren. Verwarm ondertussen de spinazie. Meng rijst, spinazie en walnoten en laat dit nog een kwartiertje nagaren in de pan met gesloten deksel.
Leg op een bord spinazierijst en de bananenchips. Garneer met de rucola (en eventueel het ei).
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties