Kousenband met vega-kip-kerrie

Nodig (2 – 3 pers.):

  • 300 gr kousenband
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 bakje (kastanje) champignons, in plakjes
  • 1 grote ui, in kleine stukjes
  • 1 bakje vegetarische kipstukjes, De vegetarische slager
  • 150 ml crème fraiche
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml sterke bouillon, getrokken van 1 groentebouillon tablet
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • scheutje (olijf)olie

Snijd de uiteinden van het kousenband af en snijd in stukjes van 2-3 cm. Wok in wat olie kousenband, paprika, ui en champignons gedurende 5 minuten. Snijd de kipstukjes wat kleiner en bak deze in een andere koekenpan op hoog vuur bruin. Voeg aan het groentemengsel de kipstukjes, creme fraiche, kerriepoeder, bouillon en 1 eetlepel bloem toe en laat nog minstens 10 minuten zachtjes sudderen. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Garneer eventueel met nog wat verse kruiden (bijv. bieslook). Serveer met rijst of gebakken aardappeltjes.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!