Nodig:
- 250 gr lasagnebladen (ik gebruik zelf meestal wat minder)
- 600 gr verse spinazie of 450 gr diepvries bladspinazie
- 1 ui, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 250 gr ricotta
- peper en een snuf gemalen chilivlokken
- 100 gr geraspte kaas
- olijfolie
- voor de bechamelsaus: 50 gr (room)boter, 50 gr bloem, 500 ml groentebouillon van 1 tablet (naar wens wat nootmuskaat)
Bak de ui glazig in de olie. Voeg knoflook toe en bak kort mee. Voeg spinazie toe en roerbak de verse of diepvries spinazie. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en chilivlokken en eventueel wat zout.
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en bak minstens 1 minuut mee. Voeg al roerend de bouillon toe.
Maak laagjes om de lasagne te maken in een ovenschaal: spinaziemengsel, bechamelsaus, lasagnebladen. Eindig met de bechamelsaus en de geraspte kaas. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 180-200 gr gedurende 20-30 minuten. Laat de lasagne 10 minuten staan voordat je hem aansnijdt.
Thanks2 Stephanie de Wit, www.kooklesthuis.com
Beoordeel dit recept
3 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(4.7 / 5)
Nog geen reacties