Ovenpasta

Nodig, 2-3 personen:

  • 100-150 gr pasta
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 3 of 4 tomaten, in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 mil kookzuivel (7% vet)
  • wat geraspte kaas
  • snuf peper
  • naar wens snuf gemalen chilivlokken
  • scheutje olie

Wok courgette, ui en paprika in wat olie gedurende 5 minuten. Kook de pasta (halveer de geadviseerde kooktijd) en giet af.

Doe de tomaten in een kom en pureer met een staafmixer. Schenk de tomatenpuree in een pannetje, voeg de kookzuivel toe en de groentebouillontablet (verkruimeld) en breng aan de kook. Regelmatig roeren.

Doe groente, pasta en tomatensaus in een ovenschaal en roer goed door. Strooi er wat geraspte kaas over en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Laat het gerecht 10 minuten staan alvorens te serveren. Garneer naar wens.

Met de groente kan je natuurlijk eindeloos variëren. Knoflook, broccoli, wortel etc.: alles past in deze pasta ovenschotel.

 

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (4 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!