Pompoenbrood

Nodig:

  • 400 gr (volkoren) tarwebloem
  • 400 gr pompoen, in stukjes
  • 1 zakje gist
  • 7 gram zout
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml handwarm water

Kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar en pureer met een staafmixer. Meng bloem, pompoenpuree, gist, zout, water, tijm, olijfolie en water en kneed dat met de hand tot een luchtig deeg. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe. Is het deeg te vochtig, voeg dan wat bloem toe. Laat het deeg in een afgedekte schaal rijzen, gedurende 1 uur. Kneed daarna opnieuw door en laat nog even rijzen. Leg de bol deeg op een bakplaat en bak in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 200-225 graden.

Het brood is het lekkerst als het helemaal afgekoeld is.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!