Quiche met broccoli, peer en gorgonzola

Vegetarisch hoofdgerecht.

Nodig (2-3 pers.):

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 gr broccoli, in roosjes
  • 2 grote, rijpe peren in plakjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 150 gr gorgonzola, in stukjes
  • 125 ml creme fraiche
  • 4 eieren
  • peper, zout, nootmuskaat, (Italiaanse) groene kruiden
  • 40 gr walnoten of gemengde noten
  • eventueel 1 eetlepel honing
  • eventueel wat versgeknipte bieslook voor de garnering

Kook de broccoli ong 8 minuten. Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Leg de uitgelekte broccoli in de ovenschaal en daarop de peer en de gorgonzola. Klop een saus van eieren, ui, creme fraiche, wat peper, zout en nootmuskaat en een theelepel (Italiaanse) groene kruiden (en eventueel de honing). Giet het eimengsel over de broccoli en peer. Leg daarop de noten. Zet in een voorverwarmde oven (200 gr eletrisch, 175 gr hetelucht) gedurende 40 minuten. Bestrooi met wat bieslook.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!