Quiche met paprika en feta

Nodig:

  • 5-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 eieren
  • 3 paprika’s, in ringen en/of stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • naar wens nog wat extra roerbakgroente, bijv. courgette, wortel of een klein blikje mais of erwtjes of tuinboontjes
  • 150 gr feta, in blokjes
  • kruiden naar wens: bijv. wat gedroogde Provencaalse kruiden, snuf gemalen chilivlokken, paprikapoeder, peper
  • wat boter om in te bakken en om de ovenschaal in te vetten

Wok de groente in wat olie gedurende 5-10 minuten. Vet een ovenschaal in en bekleed bodem en zijkanten met het bladerdeeg. Schep de groente in de ovenschaal en schep hierop de feta. Klop crème fraiche, ei en kruiden goed door en schep dit over het groentemengsel. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200-225 gr gedurende 30 minuten. Serveer met een frisse salade.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!