Hoofdgerecht, 2-3 pers.
Nodig:
- 500 gr verse rode bietjes
- 200 gr risottorijst
- 1 groentebouillontablet
- 1 ui, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden of geperst
- 150 gr brie, in stukjes
- scheutje balsamicoazijn
- scheutje olijfolie
- eventueel een handjevol walnoten
- eventueel wat rucola of veldsla voor de garnering
Kook de rode bieten gedurende 30-40 minuten (check met een satéprikker of ze van binnen zacht zijn). Trek het velletje ervan af en snijd de bietjes in kleine stukjes. Roer er een scheutje balsamicoazijn doorheen. Bij later gebruik: af laten koelen en in de koelkast bewaren. Meng de bouillontablet met 500 ml water. Wok in wat olie ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en een flinke scheut bouillon. Steeds roeren en steeds wat bouillon toevoegen. Dit duurt zo’n 15 minuten. Doe de risotto in een ovenschaal. Voeg de bietjes, walnoten en brie toe en zetten even in een voorverwarmde oven (180 gr., 15 minuten). Garneer met wat rucola of veldsla.
Beoordeel dit recept
2 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(5 / 5)
Nog geen reacties