Romige paddenstoelensoep



Nodig:

  • 15 gr gedroogde paddenstoelen (funghi porcini secchi)
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 (rode) ui, in stukjes
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse of Provencaalse kruiden
  • 2 groentebouillontabletten
  • 250 ml kookroom of kookzuivel (kookzuivel is minder vet)
  • 100 gr tortellini, met kaasvulling
  • wat verse peterselie
  • scheutje olie

Week de gedroogde paddenstoelen in kokend heet water gedurende 30 minuten. Fruit de ui in wat olie in een soeppan gedurende 5 minuten. Voeg de champignons en de kruiden toe en roerbak een paar minuten. Voeg 800 ml water toe en de groentebouillontabletten en de room en breng aan de kook. Voeg ook het vocht van de gedroogde paddenstoelen toe, snijd de gedroogde paddenstoelen in stukjes en voeg ook toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng opnieuw aan de kook en voeg de tortellini toe. Laat 15 minuten zachtjes koken en serveer de soep met vers gesneden peterselie.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!