Lunch- of bijgerecht, vegetarisch
Nodig:
- 4 nectarines of perziken, geschild en in partjes
- 1 krop sla, gewassen en grof gesneden
- 125 gr (mini)mozzarella
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel basterdsuiker
- olijfolie
- peper en zout
- eventueel voor de garnering wat verse kruiden
Klop een dressing van sambal, ketjap, citroensap en basterdsuiker. Meng dit door het fruit en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Doe ondertussen de sla in een schaal met daarbij de stukjes mozzarella. Doe wat olie in een (gril)pan, prik met een vork het gemarineerde fruit uit de schaal en leg dit in de pan; bak het fruit gedurende 5-10 minuten. Schep de overgebleven marinade door de sla en doe er naar wens nog wat olijfolie, peper en zout bij. Laag het fruit licht afkoelen en leg dit op de sla. Direct serveren.
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties