Spaanse aardappeltortilla

Nodig (hoofdmaaltijd voor 2 personen of bijgerecht voor 4 personen). Ook lekker als tapas.

  • 400 gr aardappels, in kleine blokjes
  • naar wens wat worteltjes (in kleine stukjes) of een ander restje groente
  • 1 grote ui, in kleine stukjes
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse- of Provencaalse kruiden
  • wat kruiden naar keuze: bijv. paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder
  • 4 eieren
  • 100 gr feta blokjes of witte kaas blokjes
  • 1 ovenvaste koekenpan (24 cm diam) of een ovenschaaltje
  • scheutje olie

Kook de aardappels en worteltjes in 1 pan gedurende 5 minuten en giet af. Bak in de ovenvaste koekenpan de ui + kruiden in wat olie gedurende 5 minuten. Voeg de aardappels en de feta toe en roer goed door. Breek 4 eieren, voeg toe aan de aardappels en roer goed door. Zet de pan 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. Na 15 minuten de pan nog 5 minuten in de oven laten staan. Leg daarna een plank of bord op de pan en keer om zodat de tortilla op de plank of bord ligt. Kan warm, lauwwarm en koud geserveerd worden. Lekker met een salade.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!