Spinaziesoep met artisjok

Nodig:

  • 450 gr diepvries spinazie
  • 1 blikje artisjokken, (uitlekgewicht 240 gr), uitgelekt en in stukken
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • snuf nootmuskaat
  • peper
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalotje, in kleine stukjes
  • 125 ml slagroom
  • scheutje olie
  • croutons

Wok in een soeppan in wat olie de knoflook en het sjalotje. Voeg de spinazie toe en roer goed door. Bestrooi met tijm en nootmuskaat. Voeg 1 liter water toe en de groentebouillontabletten en breng aan de kook. Als de soep kookt, de artisjokken toevoegen en nog 5 minuten heel zachtjes laten koken. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper. Serveer met croutons.

Bron: Domaine Malpas Kookt (wel iets aangepast)

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!