Nodig:
- 450 gr diepvries spinazie
- 1 blikje artisjokken, (uitlekgewicht 240 gr), uitgelekt en in stukken
- 2 groentebouillontabletten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- snuf nootmuskaat
- peper
- 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 sjalotje, in kleine stukjes
- 125 ml slagroom
- scheutje olie
- croutons
Wok in een soeppan in wat olie de knoflook en het sjalotje. Voeg de spinazie toe en roer goed door. Bestrooi met tijm en nootmuskaat. Voeg 1 liter water toe en de groentebouillontabletten en breng aan de kook. Als de soep kookt, de artisjokken toevoegen en nog 5 minuten heel zachtjes laten koken. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper. Serveer met croutons.
Bron: Domaine Malpas Kookt (wel iets aangepast)
Beoordeel dit recept
0 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(0 / 5)
Nog geen reacties