Spruitjestaart

Nodig:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 gr spruitjes, schoongemaakt
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 150 gr vegetarische spekjes, bijv. van De vegetarische slager
  • 1 klein bekertje creme fraiche
  • 4 eieren
  • 1/2 zakje geraspte kaas of schilfers Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • peper en zout

Bekleed een ingevette ovenschaal met bladerdeeg, prik met een vorm gaatjes in het deeg en bestrooi met wat bloem. Kook de spruitjes ongeveer 7 minuten. Doe ui, spruitjes en spekjes (of een andere vleesvervanger) in de ovenschaal. Klop eieren, creme fraiche, peper en zout en 2/3 deel van de kaas goed door elkaar en giet dit over de spruiten. Bestrooi met de rest van de kaas. Daarna 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!