Tuinbonensalade met basilicumdressing

Bijgercht, 4-6 pers.:

  • 450 gr tuinbonen (diepvries)
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 bosje lente-ui of salade-ui, fijngesneden
  • 1 blikje mais, ong 300 gr
  • 100 gr (zilvervlies)rijst
  • bakje basilicum, 15 gr, alleen de blaadjes
  • 7 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 3-4 eieren
  • scheutje olie of boeter
  • peper en zout
  • eventueel wat knoflook, fijngesneden
  • eventueel een restje geraspte kaas

Wok in een eetlepel olie de tuinbonen (bevroren), ui en paprika. Voeg na 5 minuten de mais toe en wok nog een paar minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los en bak een omelet van de eieren. Doe in een kom de basilicum en 6 eetlepels olie (en de knoflook en kaas) en pureer met een staafmixer. Roer de rijst en de basilicumdressing door de tuinbonen, breng op smaak met wat peper en zout en garneer met reepjes omelet.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!