Vega-kip-kerrie

Hoofdgerecht, vegetarisch, 3-4 pers.

Nodig:

  • 1 bakje ‘kip-stuckjes’ van De vegetarische slager
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 grote ui, in kleine stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 potje erwtjes of mais
  • 125 ml crème fraiche
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 1 groentebouillontablet
  • peper, olie of boter
  • wat garnering, bijv wortel, rucola, kruiden, amandelschaafsel
  • rijst of naanbrood

Bak champignons, ui en knoflook in wat olie of boter. Voeg de kipstuckjes toe en roerbak goed door. Maak een sterke bouillon van de groentebouillontablet en 250 ml water. Voeg de creme fraiche toe aan de groente alsmede de bouillon. Voeg kerriepoeder naar smaak toe. Voeg 1 eetlepel bloem toe en laat het gerecht minstens 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg erwtjes toe. Als de saus te dun blijft, nog wat bloem toevoegen. Breng op smaak met peper. Serveer met rijst of naanbrood.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!