Witlofsalade met peer en gekaramelliseerde noten

Bijgerecht, vegetarisch
Nodig:

  • 75 gr cashewnoten, ongezouten
  • 2 theelepels (olijf)olie
  • 4 eetlepels honing, of ahorn- of agavesiroop
  • 4 struikjes witlof, gewassen, bittere hart verwijderd en grof of fijn gesneden
  • 2 rijpe peren, in stukjes
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • bakpapier

Rooster de cashewnoten in een droge pan, steeds goed omscheppend. Voeg 2 theelepels olie toe + de honing of siroop en blijf ongeveer 1 minuut goed omscheppen. Leg de noten op het bakpapier en laat afkoelen. Maak een dressing van de azijn, mosterd, olijfolie en zout. Meng witlof en peer en schep de dressing er doorheen. Strooi de cashewnoten over de salade.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!