Wortel-paprika-kokossoep

Nodig:

  • 400 gr (winter)wortel, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ongeveer 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • snuf gemalen chili vlokken
  • 1 perssinaasappel, uitgeperst
  • scheutje (olijf)olie

Roerbak gedurende een paar minuten knoflook, ui en gember in wat olie en de gemalen komijn. Voeg 750 ml water toe plus de wortel, paprika, kokosmelk en groentebouillontabletten en breng aan de kook. Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met wat gemalen chili vlokken.

De soep is een dag later op z’n lekkerst!

Print Friendly

Beoordeling

  • (4.3 /5)
  • (4 Beoordeling)

Delen!