Nodig:
- 500 gr zoete aardappels, in blokjes
- 500 gr broccoli, in stukken
- 1 ui, in stukjes
- 2 cm verse gember, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3 groentebouillontabletten
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- scheutje olie
- naar wens wat geroosterde pompoenpitten
- voor de croutons: oud (stokbrood). olijfolie, peper en een snufje zout
Roerbak ui, gember, knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder in wat olie gedurende een paar minuten. Voeg 1,5 liter water toe, de broccoli, zoete aardappel en de groentebouillontabletten en breng aan de kook. Laat de soep 20-30 minuten zachtjes doorkoken. Pureer met een staafmixer. Garneer met de pompoenpitten en/of zelfgemaakte croutons.
Zelfgemaakte croutons: snijd het brood in kleine stukjes. Hussel er wat olijfolie, peper en zout door en laat even intrekken. Bak in de oven op bakpapier tot ze goudbruin zijn (200 gr,, 15-20 minuten waarbij ik de oven niet voorverwarmd heb). Check regelmatig of ze niet te donker worden. Kunnen afgesloten een paar dagen worden bewaard.
Beoordeel dit recept
1 Mensen Nominale dit recept
Gemiddelde score
(5 / 5)
Nog geen reacties