Zuurkool op z’n Italiaans

Hoofgerecht voor 4 pers., vegetarisch

Nodig:

  • 1 kg aardappels, geschild
  • 500 gr zuurkool, uitgelekt en afgespoeld
  • 3-4 tomaten, in plakjes
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • scheutje melk en een klontje boter
  • bakje vegetarische worstjes of spekjes (De vegetarische slager)
  • 1 ui, in stukjes
  • peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse groene kruiden

Kook de aardappels in ruim water gedurende 20 minuten. Giet de aardappels af en voeg er wat melk en boter bij. Stamp dit tot een puree. Doe in een wok wat boter, ui, 1 theelepel Italiaanse groene kruiden en zuurkool en roerbak dit gedurende een minuut of 10. Voeg na 5 minuten de worstjes in stukjes of spekjes toe. Doe de puree in een overschaal, hierop de zuurkool en daarna de plakjes tomaat en mozzarella. Bestrooi met wat peper, zout, paprika en Italiaanse groene kruiden. Zet de schaal in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 200 gr totdat de mozzarella mooi bruin gekleurd is. Lekker met zelfgemaakte appelmoes of stoofpeertjes.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!