Boerenkoolsoep met vega worst

Nodig (6 personen):

  • 1 stronk boerenkool, ongeveer 250 gr, gewassen en grof gesneden
  • 1/2 knolselderij, ongeveer 250 gr, geschild en in blokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 teentje knofook, fijngesneden
  • 400 gr tomaten, in stukjes (of 1 blik tomatenblokjes)
  • 2 groentebouillontabletten
  • snuf peper, snuf gemalen chilivlokken
  • 1 vegetarische rookworst (bijv. Hema)

Vul een soeppan met 1,5 liter water en voeg toe de boerenkool, knolselderij, wortel, ui en knoflook. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Voeg de tomaten en de bouillontabletten toe en laat weer 10 minuten koken. Voeg de rookworst toe en laat weer 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en chilivlokken. Serveer met brood.

De soep is het lekkerst als je deze een dag vantevoren maakt.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!