Linzensalade met brandnetelkaas (en zeewierballetjes)

Nodig:

  • 200 gr bruine linzen, gekookt (pot, blik)
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • eventueel een paar tomaten, in stukjes
  • kleine blokjes kaas naar wens, bijv. brandnetelkaas
  • (olijf)olie
  • kruiden naar wens: peper, zout, gemalen chilivlokken, knoflookpoeder
  • garnering: wat groene kruiden
  • 1 bakje Zeeuwse zeewierballetjes, Pro Laterre (Ekoplaza)

Verhit wat olie in een wok en bak hierin ui, paprika, champignons (en eventueel andere groente zoals courgette). Voeg op het laatst de tomaten en de linzen toe. Breng op smaak met de kruiden, Warm nog even goed door en roer dan de blokjes kaas erdoor. Je kan de salade warm, lauw of koud serveren.

Serveer met de zeewierballen die je even bakt in wat olie.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!