5) Bijgerecht en hapjes

Wortelbonbons

0 in 5

12-14 stuks, glutenvrij Nodig: 75 gr geraspte wortel 10 dadels, zonder pit, in kleine stukjes gesneden 1 theelepel kaneel 50 gr geraspte kokos handvol walnoten, in kleine stukjes Doe wortel, ...

Bekijk recept

Empanadillas met tomaat en tonijn

0 in 5

Nodig (20 stuks): 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid 1 blik tomatenblokjes 1 blikje tonijn, op water (uitgelekt) 1 kleine ui, in stukjes naar wens een handjevol olijven, in kleine stukjes peper ...

Bekijk recept

Zuurkoolkoekjes

0 in 5

Bijgerecht voor 4 pers. Nodig: 500 gr vastkokende aardappels 250 gr zuurkool, uitgelekt 3 eieren 60 gr zelfrijzend bakmeel 100 ml melk wat verse bieslook, fijngesneden 100 gr geraspte kaas ...

Bekijk recept

Salade van parelcouscous, feta en granaatappelpitten

0 in 5

Nodig, 2 pers.: 100 gr parelcouscous 75 gr feta, in kleine blokjes 2 tomaten, in kleine stukjes een paar zongedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes wat blaadjes verse munt ...

Bekijk recept

Pastasalade met zalm

0 in 5

Nodig: 200 gr pasta, gekookt 1 blikje zalm, uitgelekt en eventuele graatjes verwijderd 1 ui, in kleine stukjes wat blaadjes verse basilicum scheut olijfolie peper naar wens: olijven, tomaten, kappertje, ...

Bekijk recept

Salade van erwtjes, rucola en witte kaas

0 in 5

Nodig: 450 gr erwtjes (diepvries) half zakje rucola potje blokjes witte kaas op olie wat peper Kook de erwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en meng met ...

Bekijk recept

Salade met geitenkaas en balsamicodressing

0 in 5

Nodig, bijgerecht voor 4 personen. 8 plakjes geitenkaas 8 vellen filodeeg 8 druppeltjes olijfolie 8 druppeltjes honing krop sla Voor de dressing: 2 eetlepels balsamico azijn 4 eetlepels olijfolie 1 ...

Bekijk recept

Kwarkdips

0 in 5

Twee gezonde dipsauzen voor zomerse avonden. Maak de dips ruim van te voren zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Muntdip: 200 gr kwark 1-2 teentjes knoflook, geperst wat takjes verse ...

Bekijk recept

Borrelbrood

5 in 5

Nodig: 1 klein rond (zelfgebakken) brood 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provencaalse kruiden een paar plakjes kaas, in reepjes eventueel wat verse basilicum aluminiumfolie ...

Bekijk recept

Courgettesalade

0 in 5

Deze courgettesalade kan koud of lauwwarm geserveerd worden. Nodig: 1 courgette scheutje olijfolie eventueel wat knoflook, geperst pijnboompitten, geroosterd geraspte Parmezaanse kaas verse bieslook peper en zout Snijd met een ...

Bekijk recept