2) Lunch en brunch

Tomaat-ei combi

0 in 5

Bijgerecht Nodig, per persoon: 1 tomaat 1 hardgekookt ei wat saus, bijv. knoflooksaus (of olijfolie met wat kruiden zout ter garnering wat groene kruiden 2 pollepels om het insnijden van ...

Bekijk recept

Freekeh

0 in 5

Bijgerecht of lunchsalade, vegetarisch Nodig: 200 gr Freekeh (geroosterde groene tarwe, verkrijgbaar bij de supermarkt) restje groente en kaas: bijv. tomaten, gekookte sperziebonen, ui, feta een paar hardgekookte eieren, in stukjes ...

Bekijk recept

Salade met aardbei en avocado

0 in 5

Nodig: 200 gr (gemengde) sla ongeveer 10 aardbeien, gewassen en gehalveerd handjevol walnoten 1 avocado, in stukken eventueel wat ui en/of wat gedroogde bieslook dressing: 3 eetl olijfolie, 1 eetl ...

Bekijk recept

Hartige croissantring

0 in 5

Nodig: 1 blikje croissantdeeg restjes groente (bijv. spinazie, olijven, ui, champignons) 2 plakjes cheddarkaas of wat geraspte kaas 1 gekookt ei scheutje melk wat gedroogde Italiaanse kruiden Leg op bakpapier ...

Bekijk recept

Kaasbakjes met ei en spinazie

0 in 5

Borrelhapje, 12 stuks Nodig: 200 gr geraspte kaas eventueel wat paprikapoeder en gedroogde kruiden 12 blaadjes verse spinazie, steeltje verwijderd naar wens wat knoflooksaus 3 hardgekookte eieren borrelglaasjes Meng de ...

Bekijk recept

Zaans Paasbrood: Duivekater

0 in 5

Een zoet brood uit de Zaanstreek Nodig: 500 gr bloem 1 zakje gist 100 gr suiker mespunt zout scheutje citroensap 1/2 theelepel kardemom 1 theelepel kaneel 200 ml lauwwarme melk ...

Bekijk recept

Hartig Paasbrood

0 in 5

Hoofdgerecht voor 2 pers., of lunchgerecht voor 4 pers. Nodig: 2 afbak ciabatta’s 2 hardgekookte eieren, in plakjes 1 bakje vegetarische kipstukjes van De vegetarische slager 1 bakje kastanjechampignons, in ...

Bekijk recept

Paasbrood met cranberries en abrikozen

0 in 5

Nodig: 500 gr (biologische) tarwebloem 1 zakje gist 75 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel kaneel snufje zout 100 gr gedroogde cranberries 100 gr rozijnen 50 gr gedroogde abrikozen, ...

Bekijk recept

Brunchbroodjes met asperges en dilleboter

0 in 5

Nodig (4 pers.): luxe rond (mais)brood 100 gr roomboter, op kamertemperatuur 100 gr groene aspergetips een paar takjes verse dille, fijngesneden 4 gekookte eieren 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 bakje ...

Bekijk recept

Gevuld Turks brood met spinazie en Cheddar

0 in 5

Lunchgerecht voor 4 pers. of hoofdgerecht voor 2 pers. Nodig: 1 Turks brood 150 gr verse spinazie, gewassen 200 gr Cheddar kaas 2 tomaten, in plakjes 1 bakje vegetarisch spekjes ...

Bekijk recept