2) Lunch en brunch

Salade van rode bietjes, linzen en geitenkaas

0 in 5

Bij- of voorgerecht, 6 pers. Ook lekker als lunchgerecht. Nodig: 600 gr gekookte rode bietjes, vers of uit een pot 600 gr gekookte linzen, gedroogd of uit blik 125 gr zachte ...

Bekijk recept

Flammkuchen/ Tarte Flambée

0 in 5

Pizza uit de Elzas, als lunch- of hoofdgerecht, vegetarisch. Ook lekker bij de borrel. Nodig: 300 gr tarwebloem 1 zakje gist 200 ml lauw water 1 theelepel zout 1 bakje vegetarische spekjes ...

Bekijk recept

Borrelhapjes met kruidenkaas en zongedroogde tomaatjes

0 in 5

Nodig: sandwichbrood (verse) kruidenroomkaas blaadjes verse spinazie (of sla) zongedroogde tomaatjes cocktailprikkers Snijd het brood in driehoekjes. Besmeer met kruidenkaas. Leg op een stukje brood 1 of 2 blaadjes spinazie. Hierop ...

Bekijk recept

Panzanella, Italiaanse broodsalade

0 in 5

Een Italiaanse broodsalade van oud brood, tomaat en komkommer Nodig: Basis: oud brood, komkommer, tomaat, verse basilicum Eventuele aanvullingen: mozzarella, ui, kappertjes, sardientjes etc. Dressing: 1 deel witte wijnazijn, 3 ...

Bekijk recept

Cranberry compote op brie

0 in 5

Nodig, voor 25 hapjes: 250 gr cranberry’s 3-4 flinke eetlepels (riet)suiker 150 ml water 1 kaneelstokje sap van 1 sinaasappel naar wens een flinke scheut rode port 400-500 gr brie stokbrood ...

Bekijk recept

Gevuld Turks brood

0 in 5

Hoofdgerecht voor 2-3 pers., of lunchgerecht voor 4 pers., vegetarisch Nodig: 1 Turks brood 500 gr zuurkool 1 bakje vegetarische spekjes (De Vegetarische Slager) 1-2 tomaten, in plakjes 1 bolletje ...

Bekijk recept

Spinaziesalade met tofu en avocado

0 in 5

Bijgerecht voor 4 pers. of maaltijdsalade voor 2 pers., vegetarisch/veganistisch Nodig voor de salade: 200 gr verse (wilde) spinazie, gewassen 1 avocado, in stukjes 1 ui, in stukjes 50 gr ...

Bekijk recept

Herfstquiche met pompoen

0 in 5

Hoofdgerecht, vegetarisch, 3-4 pers. Nodig: 5 plakjes deeg voor hartige taart (of bladerdeeg of zelfgemaakt deeg) 300-400 gr pompoenblokjes 200-300 gr roerbakgroente,  in stukjes, bijv. ui, paprika, broccoli naar wens ...

Bekijk recept

Herfstsalade

0 in 5

Herfstsalade, bijgerecht, vegetarisch, 2 pers. Nodig 350 gr gemengde paddenstoelen, in stukjes 1 courgette, in plakjes 40 gr rucola 4 eetlepels olijfolie peper en zout  2 theelepels gedroogde oregano eventueel ...

Bekijk recept

Gegratineerde tomaten op courgetteringen

0 in 5

Bijgerecht, vegetarisch Nodig: smaaktomaten courgette olijfolie peper, zout, Italiaanse groene kruiden wat geraspte kaas of plakjes mozzarella eventueel wat basilicum voor de garnering Halveer de tomaten. Snijd plakken courgette van ...

Bekijk recept