minder dan 20 minuten

Tomatencarpaccio

0 in 5

Voor- of bijgerecht. Nodig: 4-6 smaaktomaten (op kamertemperatuur) 50 gr pijnboompitten 50 gr Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook, fijngeperst 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel balsamicoazijn 1 theelepel honing 1 theelepel ...

Bekijk recept

Salade van erwtjes, rucola en witte kaas

0 in 5

Nodig: 450 gr erwtjes (diepvries) half zakje rucola potje blokjes witte kaas op olie wat peper Kook de erwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en meng met ...

Bekijk recept

Kwarkdips

0 in 5

Twee gezonde dipsauzen voor zomerse avonden. Maak de dips ruim van te voren zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Muntdip: 200 gr kwark 1-2 teentjes knoflook, geperst wat takjes verse ...

Bekijk recept

Pizzapunten van tortilla’s

0 in 5

Pizzapunten van tortilla’s (borrelhapje) Nodig (16 hapjes): 2 grote tortilla’s 100 ml (zelfgemaakte) tomatensaus een paar eetlepels geraspte kaas een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden Snijd de tortilla’s elk in 8 ...

Bekijk recept

Wraps met vega-nuggets

0 in 5

Snelklaar recept, voor 2 pers.: 4 wraps 1 bakje nuggets, De vegetarische slager reepjes komkommer en wortel eventueel wat ui, in ringen scheut olie honing-mosterd dressing (zie hieronder de link ...

Bekijk recept

Courgettesalade

0 in 5

Deze courgettesalade kan koud of lauwwarm geserveerd worden. Nodig: 1 courgette scheutje olijfolie eventueel wat knoflook, geperst pijnboompitten, geroosterd geraspte Parmezaanse kaas verse bieslook peper en zout Snijd met een ...

Bekijk recept

Bietensalade met haring, venkel en appel

2 in 5

Nodig: 500 gr rode bietjes, gekookt en in stukjes 1 venkelknol, in dunne reepjes 2 (of meer) zoute haringen in stukjes, met ui 1-2 appels, in stukjes wat verse peterselie, ...

Bekijk recept

Honing-mosterd dressing

0 in 5

En zo maak je zelf die honing-mosterd dressing. Nodig: 4 eetlepels olijfolie, extra vierge 1 eetlepel honing 1-2 eetlepels mosterd 1 eetlepel witte wijnazijn Klop alle ingrediënten goed door elkaar. ...

Bekijk recept

Tuinbonensalade met basilicumdressing

0 in 5

Bijgercht, 4-6 pers.: 450 gr tuinbonen (diepvries) 1 rode paprika, in kleine stukjes 1 bosje lente-ui of salade-ui, fijngesneden 1 blikje mais, ong 300 gr 100 gr (zilvervlies)rijst bakje basilicum, ...

Bekijk recept

Asperges met kruidenolie, ei en walnoten

0 in 5

Nodig, 2 pers.: 500 gr asperges 2-3 eieren, hardgekookt 5 eetlepels extra vierge olijfolie, bijv. de Griekse olijfolie van www.oliviade.eu 1 eetlepel witte wijnazijn 2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt 2 ...

Bekijk recept