Paasdessert
Nodig, voor 4 glazen: 1 mango, geschild en in kleine stukjes 125 ml slagroom 150-200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt 4 kleine eierkoeken schepje suiker 8-12 eetlepels sinaasappelsap eventueel ...
Nodig, voor 4 glazen: 1 mango, geschild en in kleine stukjes 125 ml slagroom 150-200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt 4 kleine eierkoeken schepje suiker 8-12 eetlepels sinaasappelsap eventueel ...
Nodig: doosje matzes 1 avocado 100 gr zuivelspread of zachte geitenkaas scheutje citroensap peper een paar zongedroogde tomaatjes op olie, in klein stukjes eventueel wat groene kruiden (voor de garnering) ...
Nodig: restje gekookte rode kool 1 sinaasappel, geschild en in stukjes 1 appel, geschild en in stukjes 2 eetlepels (olijf)olie 1 theelepel mosterd schepje honing snufje zout eventueel een handjevol ...
Nodig: 3 handperen, in partjes of schijfjes (met of zonder schil) 50 gr walnoten, in stukjes 100 gr blauwschimmelkaas (of andere kaas naar wens) 100-150 gr gemengde sla (olijf)olie, wijnazijn, ...
Twee gezonde dips: hummus en guacamole Hummus: 300 gr kikkererwten (geweld en gekookt of uit blik/pot) 2 eetlepels tahin *) 1 theelepel komijnpoeder 2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden 4 eetlepels ...
Bijgerecht: 1 spitskool 100 gr zachte geitenkaas handvol rozijnen handvol walnoten 2 eetlepels (of wat meer) gemalen komijn peper en zout scheutje olie Snijd de spitskool in de lengte doormidden ...
Nodig: krop sla (zelfgemaakte) houmous potje geroosterde rode paprika bindtouw of cocktailprikker Pluk voorzichtig de slabladeren van de krop, was de sla en laat goed uitlekken. Snijd de paprika in ...
Nodig, per persoon: 1 grote tortilla 1 vega-burger (bijv. de MC2 burger van de Vegetarische slager 1/4 avocado 1 tomaat wat garnering naar wens: ui, paprika, kaas etc wat saus ...