5) Overig

Hartige madeleines

0 in 5

20 stuks Nodig: 200 gr bloem 3 eieren 175 gr zachte (room)boter 100 gr geraspte kaas 1 kleine ui, zeer fijn gesneden theelepel zout, wat peper, wat paprikapoeder 1 eetlepel ...

Bekijk recept

Kaasbakjes met ei en spinazie

0 in 5

Borrelhapje, 12 stuks Nodig: 200 gr geraspte kaas eventueel wat paprikapoeder en gedroogde kruiden 12 blaadjes verse spinazie, steeltje verwijderd naar wens wat knoflooksaus 3 hardgekookte eieren borrelglaasjes Meng de ...

Bekijk recept

Mini quiches met geroosterde paprika en kaas

0 in 5

Nodig, voor 4 quiches, vegetarisch 5 plakjes deeg voor hartige taart 1 pot geroosterde paprika’s, in stukjes 250 gr gemengde groente (restjes), bijv. ui, erwtjes, champignons, tomaatjes 1/2 zakje gerapte ...

Bekijk recept

Valentine’s chocolate cakes

0 in 5

Ongeveer 10 stuks. Nodig: 200 gr. zachte boter 200 gr. zelfrijzend bakmeel 200 gr. suiker 50 gr. cacaopoeder 1 zakje vanillesuiker 4 eieren snufje zout scheutje citroensap 125 ml slagroom ...

Bekijk recept

Dadelbonbons

0 in 5

10-12 stuks 20 dadels, zonder pit 2 + 2 eetlepels gemalen kokos 50 gr amandel schaafsel 1 eetlepel cacaopoeder Snijd de dadels in stukjes en doe ze in een mengbeker. ...

Bekijk recept

Flammkuchen/ Tarte Flambée

0 in 5

Pizza uit de Elzas, als lunch- of hoofdgerecht, vegetarisch. Ook lekker bij de borrel. Nodig: 300 gr tarwebloem 1 zakje gist 200 ml lauw water 1 theelepel zout 1 bakje vegetarische spekjes ...

Bekijk recept

Borrelhapjes met kruidenkaas en zongedroogde tomaatjes

0 in 5

Nodig: sandwichbrood (verse) kruidenroomkaas blaadjes verse spinazie (of sla) zongedroogde tomaatjes cocktailprikkers Snijd het brood in driehoekjes. Besmeer met kruidenkaas. Leg op een stukje brood 1 of 2 blaadjes spinazie. Hierop ...

Bekijk recept

Panzanella, Italiaanse broodsalade

0 in 5

Een Italiaanse broodsalade van oud brood, tomaat en komkommer Nodig: Basis: oud brood, komkommer, tomaat, verse basilicum Eventuele aanvullingen: mozzarella, ui, kappertjes, sardientjes etc. Dressing: 1 deel witte wijnazijn, 3 ...

Bekijk recept

Cranberry compote op brie

0 in 5

Nodig, voor 25 hapjes: 250 gr cranberry’s 3-4 flinke eetlepels (riet)suiker 150 ml water 1 kaneelstokje sap van 1 sinaasappel naar wens een flinke scheut rode port 400-500 gr brie stokbrood ...

Bekijk recept

Speculaaskoekjes

0 in 5

Nodig: 200 gr bloem 100 gr donkere basterdsuiker 125 gr zachte (room)boter snufje zout scheutje citroensap 1/2 zakje bakpoeder 1,5 eetlepel speculaaskruiden 1-2 eetlepels water wat amandelschaafsel Meng alle ingrediënten ...

Bekijk recept